Romatizmaya Karşı Bunları Yapın

 Romatizma zamanın en çok yakınılan hastalıklarından biridir. Bu tehlikeli hastalık başlamadan önce bazı önlemler alınabilir. Bu sayede hastalığın ortaya çıkışı en az ihtimale indirilebilir. İşte romatizmaya karşı alınabilecek önlemler:

Fazla Kilolardan Kurtulun:

 Özellikle fazla kilolar bu tarz bir problemin ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu nedenle öncelikle fazla kilolardan kurtulmak en iyisidir. Fazla kilolar bel ve bacaklarda bulunan yükün daha fazla olmasına neden olur. Bu durumda romatizma gibi bir ihtimal düşünülebilir.

Beslenme Düzenine Dikkat:

 Beslenme düzeni romatizma ihtimalinin artmasına neden olabilir. Vücudun asit yükü daha fazla arttığından dolayı, bazı yiyeceklerden uzak durmak en iyisi olacaktır. Bunun yanında her hastalıkta dikkat edilmesi gerektiği gibi, şekerden de uzak durmak gerekecektir.


romatizma nasıl geçer

Su İçmeye Devam:

 Özellikle su içmenin etkilerini bu hastalıkta da görebilmeniz mümkündür. Bağırsak florası nedeniyle ortaya çıkan bazı durumların etkileri bu şekilde geçebilir. Özellikle gaz, kabızlık, şişkinlik gibi etkiler su içtikten sonra geçecek olan şeyler arasındadır.

Dişlerinizi Mutlaka Kontrol Ettirin:

 Diş ve diş etinde meydana gelen sorunlar romatizma için tetikleyici olabiliyor. Bazı diş problemlerinin ise bulgu vermesi oldukça geç olabiliyor. Gözden kaçak diş çürüğü gibi pek çok sorun, ileride bağışıklık sistemini bozabilen şeyler arasındadır. Bu nedenle diş hekimlerinin 6 ayda bir ziyareti en iyisi olacaktır. Bu sayede romatizma gibi sinsi bir hastalığa karşı da önlem alabilirsiniz.

1 Yorumlar

  1. Romatizma hastalığının tedavisini bir süre bende bulamadım..denemediğim şey kalmadı artık çıldırmak uzereyim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Post a Comment

Daha yeni Daha eski