Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

 Baş ağrısı ile mücadele için genel olarak ilaçlara başvuruluyor. Ama baş ağrılarını gidermek için doğal yollar da oldukça fazla olarak biliniyor. İşte kimyasalları vücudunuza almaya gerek bıraktırmayan doğal yöntemler:

Sessiz ve Karanlık Bir Ortam:

 Baş ağrılarının ortaya çıkışındaki en büyük nedenler ses ve ışıktır. Bu sorunları ortadan kaldırdığınızda baş ağrılarınızın da kısa süre sonra son bulduğunu fark edebilirsiniz. Bu nedenle bir müddet boyunca kendinize bir mola vererek, sessiz ve karanlık bir odada bulunmanız iyi olacaktır.

baş ağrısı için doğal yöntemler


Sıcak Duş:

 Duş vücutta gevşeme hissi yaratan şeyler arasındadır. Eğer duşa girme imkanınız yoksa, ayakları sıcak suyun içinde bekletebilirsiniz. Su ılık duruma geldiğinde ayaklarınızı çıkarabilirsiniz. Bu sayede ağrılarınızın bir süre kendiliğinden sona erdiğini görebilirsiniz.

Baş Ağrısı İçin Bunları Yiyin:

 Baş ağrısını geçiren yiyecekler arasında makarna, balık yağı ve muz vardır. Beslenme uzmanları baş ağrısı çeken kişilerin mutlaka bunlardan tüketmesi gerektiğini öğütlüyor. Aynı zamanda kahvenin de baş ağrısını dindirici etkileri vardır. Acı kahvenin içine biraz limon suyu damlatarak içmek, baş ağrılarını dindirebilir.

Masaj:

 Doğru yapılan bir masaj tekniği sıkıntının ortadan kalkmasını sağlayacaktır. Kaşların arasına, şakaklara ve alına doğru yapılan bir masaj ile ağrılardan eser kalmadığını fark edebilirsiniz.

Kompres:

 Son olarak yapılan soğuk kompreste ağrıların bitişine neden olacaktır. Bezi ıslatarak veya poşete buz koyarak bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski