Kıl Dönmesi Belirtileri Nelerdir

Tıp dilinde "Plonidal Sinüs" , halk dilinde "Kıl Dönmesi " olarak adlandırılan rahatsızlık, kılın deri içine doğru büyümesiyle oluşmuş, zamanla kistleşen bir baloncuktur.Kıl dönmesi, vücutta genel olarak kuyruk sokumu, sakal, kasık ve makat bölgelerinde oluşur. Sağlığımızı olumsuz etkileyen bu durumu tetikleyen etkenler ise :
  • Havaların sıcak olmasından dolayı vücutta oluşan oluşan terleme,
  • Dar giysiler giyinmek,
  • Fazla kilolu olmak ,
  • Uzun saatler oturma pozisyonunda kalmak,
  • Traş olmak ve fazla kıllı bir bedene sahip olmak .

kıl dönmesi ameliyatı

 

Kıl Dönmesi Belirtileri :

- Deride kızarıklık görülmesi ve tahriş olma,
 - Deride rahatsız eden kaşıntı,
 - İltihap ve akıntı oluşumu ve bu sıvıların dışarıya çıkması,
 - Kaşıntılara ve iltihaplara bağlı olarak ufak çaplı kanamalar görülmesi.

Kıl Dönmesi Tedavisi :

Kıl dönmesi mutlaka tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Erken teşhis ve tedavi edilmediği takdirde kanser hastalığına dönüşme ihtimali oluşmaktadır. Ayrıca kendi kendine ya da kendi yöntemlerimizle iyileşme olasılığı olmayan bir hastalıktır. Gelişen teknoloji ile yeni ameliyat yöntemleri de oluşmuştur. Yalnızca 10-15 dakika süren bir ameliyatı olan kıl dönmesi, derinin altında biriken kılların çekilmesiyle kesin çözüme kavuşur.Yalnız unutulmamalıdır ki oluşum, tedavi ve hastalık sonrası süreçlerinde yeterli özen gösterilmezse nüksetme ihtimali olan bir hastalıktır. Kıl dönmesi tedavisinde, lokal ve genel anestezi yöntemleri ile ameliyat yapılmaktadır. Lokal anestezi uygulamasında, hastanın yalnızca belden aşağı kısmı uyuşturulmakta, neşter ile kistli bölge kesilip, içerisi temizlendikten sonra bu bölgeye dikiş atılarak kapatılmaktadır. Kıl dönmesi ameliyatı, genelde acısız bir ameliyattır.

Ameliyat sonrası dikkat edilmesi gereken hususlar:

 

- İlk  30-40 gün kadar her gün düzenli olarak yaralı bölgeye pansuman uygularak, enfeksiyon kapmasını engellemek, - Ani ve ters hareketlerden uzak durmak, - Uzanır vaziyette olup mümkün olduğunca oturma pozisyonunda bulunmamak. - Her hastalığın tedavisinde kullanıldığı gibi bol bol dinlenmek. Sağlıklı günler dileriz.

4 Yorumlar

  1. bu kıl dönmesi belirtilerini bende yaşamıştım.sonucunda ameliyat olmak zorunda kaldım..çok zor süreçler geçirdim arkadaşlar.geçmiş olsun herkese

    YanıtlaSil
  2. bu kıl dönmesi illet bir olaydır.ameliyattan başka çözümü yoktur

    YanıtlaSil
  3. Ben kıl dönmesi ameliyatı oldum... Türk insanı çok kıllı ve bu sorun karşımıza çıkabiliyor. Biraz da şansınıza bağlı tabii... Kimsenin başına gelsin istemem çok kötü bir rahatsızlık ve bütün hayat kalitenizi düşürüyor... Sağlığınıza dikkat edin arkadaşlar, elden gidince kıymeti anlaşılıyor...Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. kıl dönmesi berbat bir rahatsızlıktır.allah çekenlere sabır,şifa versin.başına gelmeyen bilmez

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Post a Comment

Daha yeni Daha eski