Antibiyotik Zararları Nelerdir

Özellikle ülkemizde bilinçsizce kullanılan antibiyotikler büyük sorun teşkil etmekte.Oysa vatandaşlarımız antibiyotik zararları hakkında pek fazla bilgi sahibi değiller.Bir çok uzmanların uyarısına rağmen, en küçük rahatsızlıklarda bile çareyi antibiyotik kullanmakta buluyorlar. Öncelikle kendimize şunu soralım!


antibiyotik yan etkileri

Antibiyotik Nedir?

Antibiyotikler mikroorganizmalar tarafından elde edilip üretilen bir ilaçtır.Kullanım amacı, mikroorganizmaları yok etmek ve çoğalmasını önlemektir.Buna göre 2 çeşit antibiyotik çeşidi bulunmaktadır.Mikroorganizmaları yok eden ve çoğalmasını önleyen çeşitleri. Antibiyotikler eskiden doğal yollardan üretilmekteydi.Artık günümüzde çeşitli kimyasallarla üretilen antibiyotikler, ciddi sorunlar yol açabilmektedir.Kimyasallaştırılmasının nedeni etkisini çok daha fazla ve hızlı göstermesidir. Buna göre 2020 yılından itibaren antibiyotik satışlarının dünya genelinde kaldırılabileceği söylenen söylentiler arasında.

Antibiyotik Zararları Nelerdir?

Özellikle antibiyotiklerin bilinçsiz kullanılması, başka kullandığınız ilaçlar var ise ilacın etkisini tamamen yok edebilmektedir.Bu ilaçlara doğum kontrol hapları bile dahildir.Hatta günümüzde doğum kontrol hapı kullanmasına rağmen, hamile kalabilen bir çok kadın bulunmaktadır. Bağırsaklara içerdiği etmen maddeler sayesinde zarar verebilmektedir.Bu ilaçları düzensiz almak oldukça zararlıdır, o yüzden doktorunuzun önerdiği şekilde antibiyotiklerinizi kullanın ve ardından bağırsaklarınız için bol yoğurt tüketiniz. Çok basit rahatsızlıklardan dolayı sürekli alınan antibiyotikler bir süre sonra vücut'ta alışkanlık yapmakta.Vücudumuzda bulunan bakteriler, bu antibiyotiklere karşı direnç göstermeye başlıyor. Yani kısaca özetlemek gerekirse, bilinçsizde kullanılan antibiyotikler, vücudumuzdaki bakterilen bu ilaca direnç göstermesini sağlıyor.Bu direnci sağladıktan sonra, kullandığınız hiçbir antibiyotik ilaç bu bakterileri iyileştiremiyor.  

Antibiyotik Nasıl Kullanılmalıdır?

Antibiyotikleri kesinlikle soğuk algınlığı, grip, baş ağrısı gibi hafif durumlarda kafanıza göre kullanmayın.Hatta size tavsiyem bu gibi sorunları normal ilaçlarla bile değil, doğal yöntemlerle sebze,meyve yiyerek çözmeye çalışın. Eğer antibiyotik kullanıcaksanız, bunun kesinlikle doktor kontrolü tarafından kullanılması gerekir.Aksi halde yaşayacağınız sorunlar çok ağır olabilir.Hiçbir şekilde, bana birşey olmaz demeyin! Sağlığınız sizin bu hayattaki tek güvenceniz.. Sağlıklı, antibiyotiksiz günler dilerim..

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski