Kaş Kaldırma Estetiği


kaş kaldırma operasyonu

Kaşlar, yüz ifadelerini ve bakışları etkilerler. Aynı zamanda şekli ve yapısı itibariyle de mimik hareketlerinin oluşumunda çok etkilidirler.
Kaşlarınızdan dolayı mutlu, üzgün, kızgın, öfkeli ya da yorgun bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Yaş ilerledikçe yer çekimine yenik düşen kaşlarda sarkmalar meydana gelmektedir. Üst göz kapağına baskı yapan kaşlar göz çevresi estetiğine de zarar vermektedir. Böylelikle yüzdeki ifade kişileri olduğundan daha yaşlı gösterebilmektedir.
Genç ve orta yaş grubunun üyesi olan hastalarda yalnızca kaş kaldırma operasyonu yeterli olabiliyorken, ilerlemiş yaş gruplarındaki hastalarda kaş kaldırma operasyonunun yanında göz kapağı estetiği, alın ve şakak germe gibi müdehaleler de gerekebiliyor.

Kaş Kaldırma Yöntemleri

Botoks Uygulaması

5-10 dakika gibi kısa bir sürede ağrısız bir şekilde uygulanan bu teknikte enjeksiyon yöntemi uygulanmaktadır. Bu uygulamada amaç düşük olan kaşları yukarı kaldırmaktır. İşlem sonrası hafif şişlik, kızarıklık ya da morluklar oluşabilmektedir. Bu gibi problemleri buz presi yaparak geçirmek mümkündür. Kişiler bir kaç dakika içerisinde normal yaşantısına devam edebilmektedirler. Uygulamanın sonucu 7-10 gün arasında görülür.

İple Kaş Kaldırma

Bu tekniğin diğer bir bilinen adı ise askılama yöntemidir. Pratik ve basit bir yöntemdir. Bu işlem ile alındaki kırışıklıklar giderilir ve sonrasında kaşlar yukarı kaldırılır. Uygulamanın ömrü botokstan daha uzundur. 9-20 ay arasında kalıcılık süresi vardır.

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski