Hazır Meyve Sularının Zararları

meyve suyunun zararı


Çoğu birey hazır meyve sularının yararlı bir tür içecek olduğunu düşünmektedir. Fakat metabolizmaya zararları maalesef saymakla bitmemektedir.

Hazır meyve sularının içerisinde çok yoğun bir şekilde katkı maddeleri, kimyasal maddeler ve früktoz bulunmaktadır. Früktoz, insan vücudunda kan şekerini çok hızlı bir şekilde yükseltir.

Pankreas ve böbrekleri de oldukça zorlayan bir maddedir. Bu madde, kendi başına felaket sonuçlar doğurabiliyorken, farklı kimyasal maddeler ile birleştirilmiş olması tamamiyle bir ölüm bombası olduğunu düpedüz ortaya koymaktadır. Öyleki bu maddelerin birleşmesi ile vücudun kanser hücreleri karşısında savunmasız olduğunu söylemek mümkündür.

Hazır meyve suyu tüketenler dikkat!

Özellikle günde 3 bardaktan fazla hazır meyve suyu tüketen kişiler, bağırsak, rektum ve mide kanserine daha sık yakalanmaktadırlar.

Hazır meyve sularında bulunan früktoz ve glikoz normal bir şekerden çok daha yüksek değerlere sahiptir. Şeker ise tümörlerin oluşmasını ve büyümesini sağlamaktadır.
Ayrıca hazır meyve sularının içerisinde kullanılan kimyasal maddeler nedeniyle de meyvelerdeki vitaminler tamamen yok olmaktadır.

Fakat gazlı içecekler tüketmektense meyve suyu tüketmek daha iyi olacaktır. Çünkü gazlı içeceklerin vücudumuzda yarattığı hasarlar  hazır meyve sularınınkinden çok daha fazla olmaktadır.
İyisi mi siz, kötünün iyisi olan bu hazır meyve sularından da vazgeçin ve taze sıkılmış meyve sularını tercih edin.

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski