Bebeklerde Göz Rengi Oluşumu

bebeklerin göz rengi nasıl belli olur

Yenidoğan bir bebeğin göz renginin anlaşılması imkansızdır. Çünkü yenidoğan bir bebeğin gözünde renk hücresi bulunmamaktadır. Renk hücresi bulunmadığından dolayı bebeğinizin gözleri hiç bir ışığı yakalayamaz ve yansıtır. Bu yansımalar genellikle lacivert, mavi ve gri olur. Bu sebeple de bebeğinizin gözlerinin renkli olduğunu düşünebilirsiniz. Bebeğinizin 8. ve 9. ayında göz rengi tamamen oluşmuş olur.

Göz rengi kıvrımlı olan ön tabakadaki pigment miktarıyla ilgili olarak değişiklik gösterir. Göz rengi her ne olursa olsun arka tabakadaki pigment miktarı ise herkeste aynıdır. Eğer ön tabakadaki pigment miktarı çok olursa göz kahverengi, az ise göz yeşil; hiç pigment yok ise de göz mavi renkli olur.
Bebeklerin göz renklerinin oluşumunda genler etkilidir.

 Açık tenli doğan bebekler genellikle mavi veya gri, koyu renkli doğan bebekler ise genellikle kahverengi göz rengine sahip olurlar.

Çocukların göz rengi anne ve babasının göz renginden farklı olabilir. Bu durumda kromozomların hangisi daha etkiliyse o göz rengi oluşmaktadır. Fakat siyah göz rengine sahip anne babaların bebeklerinin göz renginin siyah olma ihtimali çok yüksektir.

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski