Anne Sütünü Arttıran Besinler

anne sütü

Süt oluşumunu arttırmak isteyen anneler günde 3 litre sıvı tüketmelişerdir. Bu 3 litrelik sıvının 8-10 bardak kadarı su olmalıdır. Geri kalan ise ayran, süt, hoşaf, komposto, taze sıkılmış meyve suları, şerbet, limonata, rezene, çok açık çay, papatya çayı gibi sıvılardan sağlanmalıdır.

Rezene Tohumu


C vitamini açısından oldukça zengindir. Doğumdan önce düşük tehlikesi yarattığı için içilmemesi önerilir ancak doğumdan sonra tüketildiğinde anne sütünü arttırıcı özelliği bulunmaktadır. Ayrıca bazı doktorlar rezenenin çocukta kolik önleyen bir besin olduğunu söylemektedirler.

Dereotu


 Rezene ailesinden olan dereotu demir, magnezyum ve kalsiyum açısından oldukça zengindir. Süt arttırıcı özelliğinin yanında uykusuzluğa ve hazımsızlığa da iyi gelir. Fakat idrar söktürücü özelliğine de sahip olan bu bitkinin anneler tarafından fazla miktarda tüketilmemesi gerekir.


Kırmızı sebzeler


 Tatlı patates, havuç ve pancar süt oluşumunu destekleyen karotin açısından zengin gıdalardır.

Yeşil sebzeler


 Kuşkonmaz, ıspanak, bezelye gibi sebzeler vitamin ve minarel açısından oldukça zengindir. Süt oluşumunda çok etkilidirler.


Yumurta


 Anne sütünden sonra en fazla proteine sahip olan yumurta tüketimi sonucunda anne sütünün kalitesi artar.

Sarımsak


 Sarımsağın bir çok iyileştirici özelliğinin yanında anne sütü artışına da destek olduğu bilinmektedir. Eski zamanlarda annelerin sütünün artması için özel sarımsak sütü içirirlermiş. Sarımsağı direkt olarak tüketebileceğiniz gibi yemeklerinize de koyabilirsiniz.

Bunların yanında; şekersiz malt içecekler, soğan, kimyon, arpa, yağlı tohumlar, çörek otu, hint fesleğeni, ajvan tohumu, bakliyat ve mercimek, kurutulmuş meyveler ve kuruyemiş, yulaf, yağ ve tereyağı da anne sütünün artmasına sebep olan besinler arasındadır.

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski