Yeni Moda ; Duble Annelik !



Şimdi ben bunu eleştiriyormuşum gibi bir algı oluşmasın. Blakis, bu yazı duble anneliğe verdiğim desteği görmeniz içindir :)

Hatta yazının sonlarına doğru bırakın dubleyi , 3 çocuklu bir annenin bile sıradan bir olay olduğu algısına kapılabilirsiniz, benden uyarması !

Bizden bir evvelki 'ünlü' nesil, hiç çocuk sahibi olmamayı veya yalnızca 1 çocuk sahibi olmayı marifet bilmiş ! Kariyere engel çocuk mevzuları yüzünden, sürekli göz ününde olan ünlü simalar , olabildiğince kaçmış bu çocuk olayından. 

Neyse ki arkalarından gelen nesil (1980 civarı doğumlu jenerasyon diyelim), bu konuda büyüklerini taklit etmediler. Bu konuda anneliğiyle benim hafızama ilk yer eden Ebru Şallı olmuştu. Sürekli magazin haberlerinden (ki hatırlatmama gerek var mı bilmiyorum ama neredeyse tüm kanallarda Televole tarzı programların, akşam kuşağında, hatta bazen haftada 2 gece yayınlandığı dönemden söz ediyoruz) gördüğüm, izlediğim, rastladığım, bu şöhretli, paralı, güzel kadının anne olduğunu görmek beni epey şaşırtmıştı ! 

Ebru Şallı'nın ardından, bu camia da onun yolunu takip eden çok oldu. Benim hafızamda yalnızca bir kaçı var. Hatırlayamadıklarım da burdan görüp dert yanamayacaklarına göre endişe edilecek bir durum yok :D


Ünlü müzisyen Ozan Doğulu ve eşi Ece, yakın zamanda  2. çocuklarını da kucağına almış mutlu bir aile :)

Kimimizin imrendiği, kıskandığı, kimimizin burun kıvırdığı Ebru Şallı da 2 çocuk annesi ve çıtır gibi bir hatun :)

çok çocuklu ünlüler, ünlü anneler, 2 çocuklu ünlüler kimler , demet kutluay ve çocukları

Her ne kadar kendileri bu durumdan hoşlanmasalar da Ebru Şallı ve çocukları denildiğinde akla Çağla Şıkel'in ve Demet Şener Kutluay'ın gelmiyor olması mümkün değil. Onlar da çağımızın duble annelik modasına katılmış , 2 çocuklu anneleri. Diğerleri bence umut vaadetmiyor ama Demet Şener Kutluay daha çok çocuk doğuracakmış gibi geliyor bana :)

çok çocuklu ünlüler, ünlü anneler, 2 çocuklu ünlüler kimler , mustafa sandal ve çocukları

Mustafa Sandal ve Emina Sandal. Bu ikisini de çok beğendiğimi söylemeliyim. Onlar da yakın bir tarihte 2. çocuklarına kavuştular.

Tabii bizimkileri böyle iki çocuk iki çocuk sayarken , batı dünyasının film-müzik aleminde neler oluyor bir de oraya bakalım. Bakalım ama bakınca şok olmayalım !

çok çocuklu ünlüler, ünlü anneler, 2 çocuklu ünlüler kimler , ben affleck ve çocukları

Ben Affleck ve eşi Jennifer Garner'ın 4 çocuğu var. Bayaa bildiğimiz 4. Hatun maşallah 4 çocuk doğurmuş. 1 hamilelik yaşamış bir kadın olarak söylüyorum ki 4 gebelik , takdire şayan..


Dustın Hoffman ise sıkı durun, 6 çocuk sahibi !!


Steven Sphıelberg'in Dustın Hoffman'dan geri kalır yanı yok. 5 tanesi ikinci eşinden olmak üzere 7 çocuk sahiib. 2.eşi ayakta alkışlıyorum !


Jack Nıckholson da abartmayı sevenlerden. Farklı eşlerden 7 çocuk sahibi.


çok çocuklu ünlüler, ünlü anneler, 2 çocuklu ünlüler kimler , sting ve çocukları

Ama beni bu alanda en çok şaşırtın Sting oldu. Sting'in iki evliliğinden toplam 6 çocuğu var. Çocukların 4'ü 2. eşten. Bu 2. eşler beni korkutmaya başladı :)


Vıctoria - Davıd BECKHAM çifti bu konuda en çok takip ettiğim çiftlerden biri. Ne zaman 5.yi yapacaklar diye bekliyorum ! Çiftin, 3 erkek 1 kız bebekleri var.


Angelina Jolie - Brad Pıtt , çiftin bildiğiniz üzere 3 biyolojik 3 de evlatlık çocukları var.



Gray's Anatomy'nin oyuncularından Justin Chambers  da beş çocuk babası. Evet o fotoğraftaki 5 çocuk bu yakışıklı adama ait !

Kevın Costner, ünlü aktörün tam yedi çocuğu var. Costner en son baba olduğunda 50 yaşını geride bırakmıştı.

Eddıe Murphy , Mel Gıbson  ve daha niceleri ...


çok çocuklu ünlüler, ünlü anneler, 2 çocuklu ünlüler kimler , mehmet günsur ve çocukları

Peki sadece Hollywood jönleri mi ? Bizim yakışıklı jönümüz Mehmet Günsur da 3 çocuk babası ;)

Evet, içinizden yükselen 'amann sanki kendileri mi baktılar' sözlerini bir bir işitiyorum. Belki bir çoğu çocuklarının bakımını kendisi yapmadı. Bu ,o anne-babaların kendi vicdanıyla alakalı bir durum. Ama gebelik dediğimiz o bulantılı, kusmalı, bel ağrılı süreci hafife alarak sakın o hatunları küçümsemeyin. Normal veya sezeryan...Doğum aşamasını saymıyorum bile !

Velhasıl annelik delilik. Son yılların modası ise duble annelik ! Duble delilik. Özellikle de yaş araları yakın çocuklar daha makbul, bilginize :)

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski