Ketojenik Diyet Nedir ?

ketojenik-diyet

Fazla kilolar, sağlıklı yaşamı engelleyen en önemli etkenlerden biridir.Hantallaşan vücut artık hareket kabiliyetini yavaşca kaybederek metobolizmanın yavaşlamasına sebep olmakta.Bu yüzden bu tür problemler yaşayan insanlar farklı diyet programları uygularak fazla kilolarından kurtulmaya çalışmakta.Eğer bu türden bür problem yaşıyorsanız farklı bir diyet olması açısından ketojenik diyet konusunda sizlere yeni bir pencere açmak istedim.

Ketojenik diyet deyince ilk akla gelen karbonhidratlar tarafından düşük oranlı olarak yapılan diyetler olarak akla geliyor. Bu diyetin tek amacı zayıflamak değildir, Ayrıca kanser tedavisi gören hastalar içinde uygulanan bir diyet programıdır. Ketojenik diyet ile birlikte birçok kanserli hastanın kanserli hücrelerinde büyüme ve yayılma özelliğinin yavaşlandığı tespit edilmiş. Bu tür diyet ile birlikte hastanın gördüğü kimyasal tedavi ve radyasyon tedavilerinin olumlu sonuçlar alması gözlemlenmiştir.

Kemoterapi gören bir çok kanser hastasının uygulama için hazırlanmış soğuk sıkılmış bitkisel yağlar ketojenik diyet için bir hayli önemli bir yere sahiptir. Yapılacak ketojenik diyet ile birlikte kişinin vücudunda bulunan yağlar birer silah olarak hastalıklı hücrelere savaş açabilir. Bu sebeple vücutta bulunan yağların vitamin oluşturması ve kanserli hücreler üzerinde hakimiyet sağlaması için gerekli uygulamalar yapılmaktadır.

Ketojenik diyet için yapılacak bir takım uzman tavsiyelerinde ise; tüketilecek besinlerdeki glukoz ve karbonhidratların belirli bir seviyeye çekilmesi olacaktır. Protein ve yağ seviyesini hesap ederek bu diyeti devam ettirmek son derece önemlidir. Özellikle yemek yenilen öğünlerde ekmek kullanılmaması bu diyet için ilk adım. Diyet ürünler yerine normal yağ içerikli ürünlerin kullanılması son derece önemli. Özellikle diyet için özel hazırlanan besinlerin süt ve şeker oranlarının yüksek olduğu vurgulanıyor. Bu sebeple normal ve yağ oranı yüksek besinler seçilmesi önemle tavsiye ediliyor.

Son tavsiye : Tüketeceğiniz ürünleri mümkünse organik ürünlerden tercih etmenizde fayda var.

1 Yorumlar

  1. ketojenik diyet rahatsız olanlar ve fazla kilolarından şikayet edenleri denemesi gereken bir diyet... zayıf günlerde görüşmek dileğiyle...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Post a Comment

Daha yeni Daha eski